Om oss

Maryd Maskin AB säljer komponenter för vätskesystem, UniGreen och Lindus växtskyddssprutor och Ferrari kompakttraktorer med speciell inriktning mot lantbruk, specialodling, trädgårdsodling, entreprenad, kommun och förvaltning. Aktiebolaget bildades 2007, men företagets personal har flera decenniers erfarenhet inom området. Hösten 2011 köpte vi en större fastighet och har nu möjlighet att reparera, serva och bygga om maskiner i huset. Förutom den utökade verkstadsdelen har vi även möjlighet att hyra ut delar av fastigheten som är på ca 8000 m2.  

Kompakttraktorer och enaxlade maskiner

Maryd Maskin AB marknadsför hela Ferraris program av maskiner, enaxlade traktorer och kompakttraktorer med motoreffekt upp till 90hk. Utmärkande för Ferraris maskiner är ett kvalitetstänkande kombinerat med beprövad teknik, som är anpassad till de målgrupper som vi riktar oss till.

Specialredskap

Vi har under de senaste året breddat vårt sortiment mot frukt- och vin- odling och har genom våra nya leverantörer tillgång till ett stort utbud av maskiner. Rinieri en Italiensk firma som har ett mycket brett urval av maskiner för jordbearbetning, slag, rotor och häck klippning. Zucal är en arbetsplattform för plockning beskärning och gallring som vi nu har möjligheten att sälja.

Sprutor

Maryd Maskin AB erbjuder dessutom ett stort program av Uni-Green samt Lindus sprutor med utrustningar och tillbehör för specialodling, trädgårdsodling, växthus, golfbanor, idrottsplatser m.m.

Växtskyddsteknik

I vårt sortiment finns reservdelar för Holder, Evrard, Lomma, Lindus, m.fl. växtskyddssprutor. Sprutfabrikanter världen över använder i dag alltmer standardkomponenter i tillverkningen. Maryd Maskin AB har därför inriktat sig på att erbjuda marknaden ett stort sortiment av standardkomponenter, såsom munstycken, munstyckshållare, pumpar, manöverenheter, datorer, rördelar, slang, ventiler, kranar, filter, preparatslussar, tanklock, m.m. Ofta frågar våra kunder efter komponenter för modernisering av äldre sprutor. Det handlar då om fjärrmanövrering och GPS/ datorstyrning av sprutfunktioner, och hydraulik. Här kommer då standardkomponenterna väl till pass, med kompletta satser elventiler och manöverpaneler för både sprut- och hydraulfunktionerna. Munstyckshållare med bajonetthuvar och membrandroppskydd är ett annat exempel.

Industrikomponenter

Fler och fler tillverkningsföretag har upptäckt sortimentet av pumpar, ventiler, filter och rördelar hos Maryd Maskin AB. Vår hemsida är i huvudsak anpassad för våra kunder inom växtskyddsteknik. Därför kan det vara lite svårt att hitta det ni söker. Tveka inte att höra av er, klicka på Kundtjänst för kontaktuppgifter.

Komponenter för högtryckstvättar

Förutom delar och tillbehör för växtskyddssprutor har vi ett stort sortiment av prisvärda lansar, pistoler, munstycken, kopplingar, m.m. för högtryckstvättar.