Hem » LANTBRUK » CAEB INTERNATIONAL » MOUNTAINPRESS 550
MOUNTAINPRESS 550

MOUNTAINPRESS 550

 

MOUNTAINPRESS 550 är en liten rundbalningsmaskin för enaxlade traktorer av olika modeller och storlekar. Fästs med en snabbkoppling framtill på den enaxlade traktorn så att dess tyngd vilar på de bakre drivhjulen vilket ger en bra kontakt med marken även när balaren arbetar uppför en backe. Ett specialvävt UV-resistent nät används för att hålla balarna kompakta utan att skada dem. Maskinen producerar en cylindrisk höbale på 20-25 kilo i genomsnitt varje 40e sekund. Total hömängd per timme cirka 1500 kg.

Presskammaren består av aluminiumrullar som formar "mjukkärnade" balar, vilket gör att höet får en bättre transpiration och förhindrar att det börjar mögla. På utsidan blir balen hårt pressad för att det skall skapas ett vattenavstötande skyddande lager. Hö pressas utan att klippas och tröskas för att kvaliteten skall bibehållas genom att fröna och blommorna på så vis blir kvar inne i balarna.

Med sin praktiska kompakthet, låga höjd och låga tyngdpunkt är Mountainpress en maskin som även är lämplig för arbeten i backig eller snäv terräng samt för olika markvårdsarbeten. Den är mycket populär bland hästägare pga att den producerar balar med hög kvalitet på höet och kompakt form på balarna. En annan fördel är att man kan flytta balarna för hand och att de är mer tåliga än vanliga fyrkantiga balar mot dåligt väder. En tredje att de kan slås in i plastfilm för att bli ensilage.

Tillval

Uppsamlingshjul, automatisk kedjesmörjning, bromsar för de främre hjulen, stora hjul

Tekniska data

Balstorlek 55x52 cm

Balvikt hö 20-25 kg

Balvikt strå 14-18 kg

Antal balar per timme 50-80

Uppsamlingsbredd 700-1050 mm

Uppsamlingspinnar per rad 16/2

Nätinslagning standard

Balräknare standard

Automatisk kedjespänning

Maskinens längd 1650-2500 mm

Maskinens bredd 1100 mm

Maskinens totala vikt 255-280 kg

Däck 3.50.8

Minsta motoreffekt 6,6 - 14,8 kW

Minsta arbetshastighet 2,5 km/h