300-serien

300-serien

1954 grundades traktortillverkaren Ferrari i staden Luzzara i Emilia-Romagna, regionen som är världskänd för sina livsmedelsprodukter: parmesanost, parmaskinka, balsamvinäger, Barillas pasta o.s.v. I denna region verkar många framstående industriföretag med inriktning mot lantbruk.

1957 kom Ferraris första enaxlade tvåhjuliga traktor, som blev en stor framgång, och 1965 kom den första fyrhjuliga traktorn.

Ferrari ingår sedan 1988 i BCS-koncernen (namnet kommer av grundarnas efternamn - Bonnetti, Castoldi och Speroni). BCS är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för jordbruk och landskaps/trädgårdsskötsel och utan tvekan störst när det gäller enaxlade traktorer.

En Ferraritraktor är konstruerad med ett mål i sikte, att vara så användarvänlig som möjligt. För småskaligt jordbruk, trädgårds/landskapsskötsel, naturvård (slåtter), hobbyodling och liknande så är den enaxlade traktorn ett särskilt intressant val genom att man kan koppla både t.ex. en fräs, en slåtterbalk, en slagklippare, en flishugg och en snöslunga till en enda maskin.

Alla enaxlade traktorer i 300-serien har en "powersafe"-funktion. Detta är en multidiskkoppling i oljebad (patenterad av Ferrari), som gör kopplingshandtaget mycket komfortabelt och lättmanövrerat, och maskinerna säkra, ergonomiska och användarvänliga. Powersafe gör att den enaxlade traktorn stannar nästan omedelbart när handtaget släpps men motorn fortsätter vara igång. PTO är heller inte spärrat. Detta gör det lätt att fortsätta med arbetet, bara genom att man trycker ner dödmanshandtaget och kopplar ut. Vidare kan styret justeras i höjd- och sidläge. Speciella dämpelement finns som reducerar vibrationerna. Styret kan även vändas 180 grader. Detta innebär att man kan använda både front- och bakmonterade redskap. I fronten t.ex. sopmaskiner, olika slags klippare och snöblad och en slåtterbalk för naturvårdsslåtter. Bak främst olika jordbearbetningsredskap såsom fräsar, plogar, harvar, skyffeljärn, räfsor o.s.v. En snabbkoppling kan beställas som gör det enkelt att byta redskap utan verktyg. 

300-serien vänder sig både till hobbyodlaren och till yrkesfolk. För mer info, se Ferraris hemsida: http://www.ferrariagri.it/en/product/two-wheel-tractors-53fae25fa2387c372f7b23c7

Produkter
12 36 72