Hem » TRÄDGÅRD » Enaxlade maskiner » FERRARI - enaxlade traktorer
FERRARI - enaxlade traktorer

FERRARI - enaxlade traktorer

1954 grundades traktortillverkaren Ferrari i staden Luzzara i Emilia-Romagna, regionen som är världskänd för sina livsmedelsprodukter : parmesanost, balsamvinäger, parmaskinka, Barillas pasta o.s.v. I denna region verkar många framstående industriföretag med inriktning mot lantbruk.

1957 kom Ferraris första enaxlade tvåhjuliga traktor, som blev en stor framgång, och 1965 den första fyrhjuliga traktorn.

Ferrari ingår sedan 1988 i BCS-koncernen (namnet kommer av grundarnas efternamn - Bonnetti, Castoldi och Speroni). BCS är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för jordbruk och trädgårds/landskapsskötsel och utan tvekan störst när det gäller enaxlade traktorer.

En Ferraritraktor är konstruerad med ett mål i sikte - att vara så användarvänlig som möjligt. För småskaligt jordbruk, trädgårds/landskapsskötsel, naturvård (slåtter), hobbyodling och liknande så är den enaxlade traktorn ett särskilt intressant val genom att man både t.ex. kan koppla en fräs, en slåtterbalk, en slagklippare, en flishugg och en snöslunga till en enda maskin. 

 

 Olja: För enaxlad traktor med Powersafe - motsvarande Q8 T 2200, utan Powersafe Q8 T 55 80W - 90 

För info om Ferraris fyrhjuliga traktorer, se under Frukt- och bärodling. För mer info om Ferraris enaxlade traktorer, kontakta oss.